🦷 STØT FORSKNING I BØRN MED EN AF DINE VISDOMSTÆNDER 🦷

Om deltagelse i en videnskabelig undersøgelse:
Undersøgelse af effektiviteten af en smertestillende næsespray hos tandlægepatienter, som får fjernet en visdomstand.

Vi vil spørge, om du vil deltage i en videnskabelig undersøgelse, der udføres på Bispebjerg- Frederiksberg Hospital, og er planlagt af firmaet Cessatech A/S i samarbejde med overlæge Mads Werner.

Firmaet Cessatech A/S arbejder med at udvikle en smertestillende næsespray til børn, som kan anvendes, når børn på hospitalet skal have udført mindre, men smertefulde procedurer f.eks. oprensning af mindre brandsår eller en flænge i panden, der skal sys. Næsesprayen består af en kombination af to velkendte smertestillende lægemidler, som indgivet direkte i blodbanen er blevet anvendt i mange lande gennem mere end 15 år. Vi har under udviklingen af næsesprayen undersøgt optagelsen af medicinen gennem næseslimhinden. Fordelen ved at give medicinen til børn via næsen er frem for alt, at vi på den måde undgår nålestik. Vi har ved en undersøgelse på børn fundet en god smertelindrende virkning. For at opnå myndighedsgodkendelse af kombinationen af de to lægemidler er det nødvendigt at undersøge den smertestillende virkning af de to smertestillende lægemidler hver for sig, i kombination og sammenlignet med placebobehandling (behandling med en næsespray uden smertestillende virkning). Sådan en undersøgelse kan ikke udføres med børn som deltagere og vi vil derfor spørge dig om du vil deltage. Når man får fjernet en visdomstand i lokalbedøvelse, vil mange opleve en ret udtalt smerte, når virkningen af lokalbedøvelsen efter 45 – 90 minutter klinger af. Derfor er det i den situation muligt at lave pålidelige undersøgelser af effektiviteten af forskellige smertestillende midler.

Hvis du i den nærmeste fremtid overvejer at få fjernet en visdomstand og ønsker at deltage i undersøgelsen, skal du forhøre dig om din tandlægeklinik deltager i undersøgelsen. Hvis det er tilfældet, kan du via din tandlæge tilmelde dig et online informationsmøde. Her vil der blive givet mere uddybende information og der vil være mulighed for at stille spørgsmål om undersøgelsen. De fordele der kan være vil være, at du får et omfattende medicinsk tjek-up, men også at du kan medvirke til at forbedre behandlingen af akutte smerter hos børn, der mange gange oplever et udækket behov for effektiv smertebehandling. For din medvirkning i undersøgelsen vil du modtage en vederlag på kr. 3.300 kroner (skattepligtig).

Du kan deltage i undersøgelsen hvis du er (mand/kvinde) er sund og rask, mellem 18 og 55 år. Herudover gælder en række andre kriterier f.eks. at du er ikke-ryger og har et BMI mellem 18 og 30 kg/m2.

Hvis du vil høre mere eller deltage så kontakt:

Himmelev Tandlægehus
Himmelevbygade 49, 4000 Roskilde
Ring 40572519

Stay up to date!

Subscribe and get notified on Cessatech's latest news.
An acceptance email will be sent to you, please check your spam.